Onderhoud van uw betonvloer

Voor er aan het onderhoud van uw betonvloer kan worden begonnen moet u eigenlijk weten wat er op uw betonvloer is aangebracht. Er zijn verschillende methoden die toegepast worden om uw betonvloer resistenter te maken. We gaan proberen om een mooie lijst te maken , beginnend met de minst resistente vormen naar de betere vlek resistente onderhoud methoden toe. Voor het kleine onderhoud van uw betonvloer en de dagelijkse schoonmaak hebben we een aparte pagina , 

 

Wat zit er op uw betonvloer !!

Eerst uw betonvloer goed impregneren.

Tegenwoordig word bij bijna alle afwerkingen eerst een impregneer middel toegepast om de betonvloer al meer te verdichten. Impregneren is het begin van de na-behandeling. Bij natuurlijke waslagen word een DRAI aqua gebruikt , bij olie afwerkingen word verdunde olie als impregneer gebruikt . De vloer is dan waterafstotend , hydrofoob met een duur woord. We gaan weer verder met het polijsten van de betonvloer. Voor polymeren en poly-urethaan gebruiken we een ander soort impregneer n.l. een acrylaat.


 

Wat is er gebruikt op uw betonvloer

 

Als uw betonvloer is behandeld moet u er eerst achter komen wat er gebruikt is. Als uw betonvloer met olie is behandeld dient u in de olie verder te gaan ,idem met was en zeep producten. U kunt natuurlijk uw vloer ook volledig laten strippen als u niet weet wat er gebruikt is. het strippen van de betonvloer word gedaan met een eenschijf machine of woodboy , te huur bij Workx of Bo-Rent. De vloer volledig strippen met onze stripper , met veel water goed schoon dweilen en het water opzuigen. Er zijn ook zuig/schrob machines te huur die dit werk vereenvoudigen. U heeft eerst de borstels onder de machine zitten , als de vloer schoon is kunt u verder gaan met een van de keuzen die hieronder beschreven worden.  

 


 

 

Betonvloer strippen
Betonvloer strippen

Betonvloer in de oxaan olie 2
Betonvloer in de oxaan olie 2

Betonvloer met waslaag
Betonvloer met waslaag

 

Betonvloer in de Concrete Sealer Clear
Betonvloer in de Concrete Sealer Clear

Betonvloer in de polymeer
Betonvloer in de polymeer

Betonvloer in de PU anti-colour
Betonvloer in de PU anti-colour

Betonvloer in de olie

 
 Olie plaatsen , glanzend resultaat.

Als u tevreden bent over de gladheid van uw betonvloer kunt u de olie plaatsen. Oxaan-olie word in meerdere lagen opgebracht. De eerste lagen worden met terpentine verdunt en opgedweild. Inpoetsen met een eenschijf machine is aan te raden. Olie producten zijn bijna altijd kleur-intensiverend en geven de beste bescherming als uw vloer glanzend gepoetst word. Er zijn ook hard wax soorten die harder worden dan de gewone olie , een keukenblad werd vroeger veel in de olijfolie of lijnolie gezet


 

Betonvloer in de was

  Waslaag plaatsen , glanzend resultaat.

Als u tevreden bent met de gladheid van het polijsten en de betonvloer al een glans gaat vertonen kunt u de was aanbrengen. Dweilwas is de makkelijkste keuze , gewoon opdweilen en nadien boenen met de eenschijf machine. Eventueel herhalen om een universele glans te bereiken. Dit systeem is 3 delig , impregneer beschermt uw betonvloer , het polijsten maakt uw betonvloer dichter van structuur en de was vangt het vuil op. Deze uitvoering is het beste als hij glanzend geboend word.


 

Betonvloer in de sealer

  Concrete Sealer Clear plaatsen , glanzend resultaat.

Als u Concrete Sealer Clear voor het onderhoud van uw betonvloer kiest heeft u geen impregneer nodig. Sealers zijn coating soorten op epoxy basis , extreem goed tegen vlekken , maar glanzend. De glans word wel minder op den duur , door het gebruik word uw epoxy een beetje mat geschuurd. Concrete Sealer Clear is eigenlijk een buiten sealer met heel veel oplosmiddelen , high VOC !! , geeft een wet-look , intensiveert uw kleuren. Maakt een antraciet kleur bijna zwart. De betonvloer mag voor deze behandeling niet geheel glad gevlinderd worden. 


 

Betonvloer in de polymeer

  Polymeer plaatsen , mat of super-mat resultaat.

Bij polymeren word een ander soort impregneermiddel gebruikt , de impregneer is op acryl basis en moet twee keer opgezet worden. Als de impregneer droog is kan de polymeer vloermat of super-mat met een dweil opgebracht worden. Dit word ook twee keer gedaan voor een goed resultaat. Op een makkelijke manier krijgt uw betonvloer een mooie natuurlijke look. Fantastisch product voor uw kantoor of woonkamer , living of slaapkamer.


 

Betonvloer in de PU anti-colour

  PU-anti-colour plaatsen , mat of super-mat resultaat.

Bij de PU anti-colour word ook de acryl impregneer gebruikt. Deze sealer word met een roller in twee lagen aangebracht. Buitengewoon mooi en natuurlijk resultaat , van hoogglans tot een super matte finish met een extreme resistentie tegen vuil , vet , koffie , wijn , curry , kerrie. als u een betonvloer wilt met weinig onderhoud en die makkelijk schoon te maken is, is dit de beste keuze voor uw vloeren van beton mee te behandelen. Deze afwerking word ook bij Beton Floor en Beton Cire gebruikt , de 2 mm betonvloer op onze site.