Voorbereiding en storting

De eerste stap in het aanleggen van een betonnen terras is het design en ontwerp stadium. In deze fase wordt samen met de klant de wensen besproken. Nadat het design stadium doorlopen is kunnen we beginnen met de werkzaamheden. Allereerst beginnen we met het plaatsen van de kisten, de zandbedding op hoogte maken, folie leggen en natuurlijk de wapening plaatsen. Afhankelijk van de grote van het terras duurt dit gemiddeld een tot twee dagen. De plaatsing van het terras duurt gemiddeld 24 uur. Let op: de gladde terrassen van gevlinderd beton kunnen meer tijd in beslag nemen wanneer de weersomstandigheden vochtig of heel koud zijn.

Plaatsen bekisting

Nadat de grondwerker klaar is met de voorbereiding voor het terras van beton kan de bekisting worden geplaatst. Over het algemeen is de bekisting van de materialen hout of ijzer. De muren worden afgeplakt en de tuin is klaar voor de betonstorting!

Betonstorting

In grote vrachtwagens wordt het vloeibare beton naar de locatie gebracht. Vervolgens wordt het vloeibare beton met een kruiwagen of een betonpomp naar het terras gebracht. Nadat de beton is gestort (en eventueel getrilt) is het nog steeds grijs van kleur ondanks het gekozen pigment. Na deze stap verandert de werkmethode.

Natuursteen terrassen van printbeton worden direct al vanaf de zijkant ingekleurd en met een float op steel in de beton gewerkt. Het gladde terras van gevlinderd beton wordt gekleurd wanneer het beloopbaar is.

Afwerking gladde gevlinderde terrassen

Vlinderen is het afwerken van een betonvloer in de fase van uitharding. Het vlinderen van een betonvloer kan pas wanneer het beton hard genoeg is om er op te lopen. De afwerking van het terras van beton gebeurt met zowel machines als met de hand. Wij maken gebruik van twee soorten machines. De kleinste machine heeft een doorsnede van 60 cm en de grootste is 2 x 120cm groot. De grotere machine wordt veelal gebruikt bij grote industriële betonprojecten. Nadat de bovenste laag is los geschuurd kan er begonnen worden met het instrooien van de slijtlaag. Deze slijtlaag wordt vervolgens met de vlindermachine ingedraaid.

Drogen en eventuele nabehandeling

Nadat het betonnen terras glad gevlinderd is moet het terras een tot twee dagen drogen voordat het tegelpatroon en dilataties aangebracht kunnen worden. Afhankelijk van de wens van de klant krijgt het terras een nabehandeling. Als de klant geen verdere behandeling wil spuiten we er curing-compound op om extreme droging tegen te gaan. Als het terras van beton nog nabehandeld moet worden plaatsen we folie op het betonnen terras.

Impregneren

Nadat het terras van gevlinderd industrieel beton gedilateerd is en het tegelpatroon erin zit moet de betonvloer 14 dagen drogen voordat de verdere stappen genomen kunnen worden.De meeste van onze klanten plaatsen een goede impregneer op het betonnen terras om vervuiling te voorkomen. Impregneren is een van de beste methodes om de betonvloer jarenlang te beschermen tegen indringing van vocht en vuil. Het voordeel van impregneren is dat het uitzicht van het beton niet of nauwelijks aangetast wordt.

Afwerking printbeton terrassen

Bij de terrassen van printbeton moet in een veel eerder stadium het eerst kleurpigment worden verwerkt. Dit wordt gedaan door de kleurstof vanaf de zijkanten op het printbeton te strooien/poederen. Met een speciale fload op steel wordt de kleurstof in de toplaag verwerkt.

Tweede kleurlaag

Na het aanbrengen van de eerste kleur moet er gewacht worden tot de de toplaag doffer van kleur wordt. Zodra dit het geval is kunnen we beginnen om de tweede kleurstof aan te brengen. De tweede kleur wordt aangebracht tijdens het printen van het betonnen terras met de uitgekozen natuursteen print. Met een handveger word er kleurpoeder met release op gestrooid. De release zorgt ervoor dat de mallen niet gaan plakken en dat de kleur word overgebracht in het verse beton.

Drogen

Als het natuursteen terras van printbeton klaar is, de door u uitgekozen kleuren zijn verwerkt en het natuursteen reliëf is geprint het natuursteen terras van printbeton een tot twee dagen drogen. Dit is afhankelijk van het weer, de ligging van het terras, de betonsamenstelling en nog veel meer factoren waar we geen invloed op hebben.

Afspoelen overtollige kleurpoeders

Een of twee dagen nadat het terras van printbeton is geplaatst kan het overtollige kleurpoeder eraf worden gehaald. Dit is goed te doen met een waterslang en zachte bezem. Met een hoge-druk reiniger is dit ook mogelijk maar wees hier voorzichtig mee. Het gevaar bestaat wanneer je met een hoge-druk reiniger gaat reinigen er teveel kleurpoeder vanaf wordt gespoeld of de betonvloer kan beschadigen door te grote krachten. Het beton doet er gemiddeld dertig dagen over om in zijn geheel uit te harden (hydrateren).

Sealen

Tot slot wordt het terras van printbeton in de sealer gezet. De sealer zorgt ervoor dat de kleur mooi naar voren komt (wet-look) en het terras beschermd is tegen allerlei invloeden van buitenaf.

Genieten van uw betonnen terras

Na het doorlopen van het hele traject is het nu tijd om te genieten van uw nieuwe terras! Indien u nog vragen heeft of wanneer u de mogelijkheden wil bespreken zijn wij te bereiken via e-mail en telefoon.

 werkwijze beton van terrasTerras van beton - De zandbedding

Terras van beton bekisting

Terras van beton - De bekisting

vlinderen beton

Terras van beton - Vlinderen

afspoelen terras printbeton

Terras van beton - Afspoelen overtollige kleurpoeders

 printbeton terras sealen

 Terras van printbeton - Sealen

terras van beton genieten

 Terras van printbeton - Genieten!